OM OSSKyrkor, slott och koja. Vi vårdar kulturarven.

Åt offentliga aktörer, privatpersoner och staten.
Vi älskar byggnadsvård!


Vi är ett vanligt byggföretag, men med 100% byggnadsvård.
Vi renoverar, bygger till och restaurerar. Generellt bara på hus äldre än 1960-talet.


Det allra viktigaste är materialval! Vi använder de beprövade materialen där funktionen är bevisat god! Diffusionsöppet och hygroskopiskt till exempel. Vi undviker plast. Vi använder mindre cement än vanliga byggbranschen.


Vi har hantverkare runt om i Skåne och gör jobb i Skåne, södra Småland och Blekinge. Vi har kontor i Kristianstad och Helsingborg.


Vi är medlem i Bevis (Byggnadsvård i Skåne) och Jonas Gustafsson (VD) är ordförande i riksorganisationen Byggnadsvårdsföretagen. Vi vill vara med och utveckla byggnadsvården i Sverige!


Kristianstad 2023-09-14 - Jonas GustafssonNystart 2022

- med 50 års erfarenhet


Historia

Folke Carlsson startade byggföretag i december 1971.

1984 fick Folke uppdrag att restaurera Ballingstorpsgården i Östra Göinge. Därefter övergick verksamheten mer och mer till att ägna sig åt byggnadsvård, även om ordet "byggnadsvård" inte fanns då.

I slutet av 1990-talet öppnades butik.

2008 gick sonen David och dåvarande svärsonen Jonas in som anställda, först i butiksarbetet och sedan i byggentreprenadverksamheten. Sonen Albin anslöt och 2014 gjordes en generationsväxling där David, Jonas och Albin tog över ägarskapet.

I november 2021 delades verksamheten. David och Albin driver vidare butik och snickeri under nya namnet Folkes Byggnadvård. Jonas driver vidare byggdelen under nya namnet Gamlehusen.


/ Jonas Gustafsson 2021-11-02